Gazpacho!!!!

gazpachoMet dit warme weer is het heerlijk om een koud tomatensoepje te eten. Gazpacho. vandaag gemaakt voor puntmakelaars. 

ingredienten:
– 750 gram verse tomaten
– 1 komkommer
– 1 zoete puntpaprika
– 1 witte ui (zoete)
– 3 teentjes knoflook
– 1 limoen
– 1 blikje tomatenpuree
– 3 eetlepels extra vergine olijfolie
– 1 bos bladpeterselie fijngehakt
zout en peper naar smaak

Schil de komkommer en snij in kleine stukjes
Snij de zoete puntpaprika, de tomaten, de knoflook en de ui in kleine stukjes. Doe alle ingredienten in een grote kom.. (je kan voor de garnering wat komkommer en paprika apart houden)
Voeg een blikje tomatenpuree, het sap van de hele limoen en de olijfolie toe. Voeg 400 milliliter water toe en zout en peper.
Pureer het geheel met een staafmixer of blender tot een gladde substantie. Zet de soep een uurtje in de koelkast. Deze soep kan je makkelijk een dag van te voren maken.
Garneer de koude soep met wat komkommer, paprika en een toefje bladpeterselie.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *